p 979 823 4039
Bryan | College Station | Austin

24th Street Residence :: Bryan, Texas

This residence was originally built in 1906. The main concern was the absence of direct access to the backyard from any of the rooms in the house. The secondary concern was a fence that restricted the potential expanse of outdoor space. The effect was an underutilized backyard. The solution was to relocate the front yard fence, replace a window in the dining room with large French doors and add a covered side porch. This small addition provides a pleasant transition from the dining room to a welcoming and purposeful backyard. The original hardwood flooring was restored and small architectural details that were period appropriate were added to achieve a more refined appearance.

© 2011 Nathan Winchester Designs All rights reserved.